Curs Logistica in organizatii

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 80 credite

Numar pagini: 78

Tip fisier: zip

Marime fisier: 622 kb

5 (1 review)

Inainte de a intra in dezbaterea problematicii logisticii se impun catva consideratii referitoare la aspectele conceptuale si practice. Trebuie sa recunoastem ca domeniul logisticii este unul de frontiera, interdisciplinaritatea fiind o caracteristica definitorie a acestei arii de studiu, pe care nu putini o numesc stiinta. stiinta manageriala a imbratisat imediat atributul logistic (management logistic) plecand de la contributia evidenta la performantele organizatiei. Marketingul considera logistica una din functiile sale, prin faptul ca se asociaza cu distributia fizica si vanzarea - elemente care definesc oferta unei organizatii catre consumatori.


In esenta, logistica se refera la asigurarea asistentei , a suportului pentru activitatea de baza a unei organizatii, ea presupune gestiunea fluxurilor (materiale in primul rand, informationale, financiare, juridice) astfel incat continuitatea activitatii sa fie asigurata. Cresterea importantei logisticii a intervenit pe masura ce firmele s-au inscris pe calea Efficient Consumer Response, o filozofie de afaceri care presupune satisfacerea optima a solicitarilor consumatorilor. Adesea intalnim termenul de Supply Chain Management, sugerand procesarea comenzilor de aprovizionare pentru fiecare veriga  a circuitului catre consumatorul final. Informatizarea a adus o noua dimensiune abordarii logisticii, procesarea datelor in sisteme ERP (Enterprise Ressource Planning) si sistemele E-business contribuind la cresterea performantelor serviciilor logistice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Logistica in organizatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMANAGEMENTLogistica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan