CURS LOGOPEDIE: LEGILE LOGOPEDIEI

Incarcat la data: 04 Noiembrie 2008

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

4,3 (3 review-uri)
Legile logopediei 1.Orice abatere, in forma si continut, de la vorbirea standard, marcata prin disfunctionalitatea expresiei si receptivitatea limbajului, constituie o tulburare a acestuia. 2.Orice tulburare de limbaj are tendinta de a se agrava si consolida in timp, ca deprindere negativa. 3.Tulburarile de limbaj nu presupun un deficit de intelect sau senzorial, dar atunci cand apar pe un asemenea fond, ele sunt mult mai grave, mai variate si mai extinse. 4.Tulburarile de limbaj au o frecventa mai mare in copilarie si in perioadele de constituire a limbajului, ca urmare a fragilitatii aparatului fonoarticulator si a sistemelor cerebrale implicate in vorbire. 5.Toate tulburarile de limbaj au un caracter tranzitoriu si sunt corectabile, educabile prin metode specific logopedice si printr-o serie de procedee cu caracter general. 6.Tulburarile de limbaj, incepand cu cele mai simple, produc efecte negative asupra personalitatii si comportamentului subiectului, deoarece ele sunt traite dramatic si tensional pe fondul unei frustrari si anxietati. 7.Tulburarile de limbaj nu se transmit ereditar, in timp ce unele structuri anatomice care faciliteaza producerea acestora se pot regasi la descendenti. 8.Tulburarile de vorbire, pana la varsta de 3- 3, 1/2 ani, nu au o semnificatie logopedica sau defectologica, ci una fiziologica, atunci cand sunt produse ca urmare a nematurizarii aparatului fonoarticulator sau a sistemelor cerebrale implicate in vorbire. 9.Tulburarile de limbaj prezinta o incidenta mai mare si o simptomatologie mai grava la sexul masculin, comparativ cu cel feminin. 10.Terapia tulburarilor de limbaj se bazeaza pe o metodologie corectiv-recuperativa ce se realizeaza in relatie cu dezvoltarea si stimularea intregii activitati psihice a subiectului si armonizarea comportamentelor la conditiile mediului inconjurator.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS LOGOPEDIE: LEGILE LOGOPEDIEI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan