Arta compromisului in negocieri

Incarcat la data: 26 Martie 2012

Autor: lucrari licenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 62 kb

Concesiile se prezinta, de regula, sub forma unor oferte ferme in schimbul carora se asteapta recompense. Concesia reprezinta o renuntare unilaterala la o anumita pozitie si se construieste pe principiul apelului la reciprocitate - partenerul este determinat sa faca la randul sau o anumita concesie (de ex.: Daca acceptati propunerile noastre, ne angajam ca in cursul zilei de azi sa incetam protestul si sa ne intoarcem la locurile noastre de munca”).

In sprijinul comunicarii si al negocierii cooperante este indicat sa nu se profite de o greseala a partii adverse. Celui care greseste i se va da timp sa isi ordoneze ideile, pentru a nu isi pierde credibilitatea in fata coechipierilor. Astfel, modalitatea in care se speculeaza greseala va consta in atitudinea de intelegere pe care o va resimti cel in cauza, atitudine care va fi considerata de partea adversa drept un semn al competentei de comunicare pe care o are partenerul.

Tonul calm si constant al discutiei, mimica binevoitoare si gestica deschisa trebuie sa mentina comunicarea pe un canal rational, evitand exploziile afective inerente situatiei conflictuale. Mentinerea controlului negocierii este o sarcina dificila cu atat mai mult cu cat mizele si obiectivele acestui demers pot influenta viata unui mare numar de oameni.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Arta compromisului in negocieri". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMANAGEMENTcursuri management
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...