Corespondenta economica si juridica

Incarcat la data: 14 Noiembrie 2011

Autor: eugen lim

Pret: 50 credite

Numar pagini: 375

Tip fisier: zip

Marime fisier: 468036 kb

4 (1 review)

Utilizarea suporturilor scrise este de maxima importanta pentru derularea oricarei afaceri. Practic, este imposibil de a intreprinde o afacere fara a apela la acte si scrisori oficiale. Aceasta nu inseamna ca trebuie sa devenim „sclavii” acestora (asa cum se mai intampla destul de des). Pentru a evita o asemenea situatie, este util sa cunoastem, chiar si succint, atat o serie de posibile mijloace scrise, necesare intr-o afacere, cat si regulile elaborarii acestora.

 


Unul dintre mijloacele scrise utilizabile (dar si indispensabile) intr-o afacere este corespondenta. O scrisoare, un act, indiferent de scop, constituie, adeseori, primul contact cu un potential client. in acest scop, orice tip de corespondenta trebuie redactata cu maximum de atentie.

 


Elaborarea prezentei lucrari are la baza dorinta autorului de a pune la dispozitia specialistilor si, in primul rand, tinerilor, un material care sintetizeaza o mica, dar extrem de importanta parte a „secretelor” capabile sa genereze deprinderi de a stapani cat mai bine arta de intocmire a corespondentei.

 


Lucrarea de fata constituie, in esenta, un manual pentru studentii de la institutiile de invatamant de profil economic, avand si rolul unui ghid de corespondenta pentru toti cei incadrati in relatiile de afaceri. Manualul este binevenit si pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in administratia publica sau in unitatile economice si care trebuie sa cunoasca principiile, regulile, metodele si formele de organizare a lucrarilor de secretariat.

 

Dincolo de aceasta, lucrarea insereaza si o orientare generala in conduita firmelor si a intreprinderilor in relatiile cu partenerii si clientii. Pentru cititorii din Republica Moldova, sfaturile propuse vor fi, eventual, la fel de utile ca si tehnica redactarii corespondentei propriu-zise.

 


Or, oferind solutii noi si interesante pentru elaborarea actelor, a scrisorilor de afaceri si a negocierii unor contracte in domeniile comercial, financiar-bancar si al prestarilor de servicii, lucrarea reprezinta o buna calauza prin hatisurile economiei de piata din tara noastra, indeplinind un rol instructiv, practic pentru oamenii de afaceri, urmand sa fie utilizata si ca instrument de lucru de catre functionarii unitatilor economice de orice tip.


Manualul cuprinde 19 capitole care abordeaza modalitati si reguli de intocmire a diferitelor tipuri de corespondenta, prezentand modele de scrisori si acte concepute si grupate pe subiecte. Pentru fiecare subiect (tratat, de regula, intr-un capitol) sunt selectate paragrafe introductive, paragrafe principale (corpul scrisorii) si paragrafe de incheiere.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Corespondenta economica si juridica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CORESPONDENTAcorespondenta economicasuporturi scrise