CURS MANAGEMENT: MANAGEMENTUL PROIECTELOR

Incarcat la data: 06 Noiembrie 2008

Autor: maria cantemir

Pret: 50 credite

Managementul proiectelor 1. Identificarea si formularea proiectului 1.1. generarea ideii 1.2. analiza situatiei 1.3. identificarea problemei 1.4. este sau nu nevoie de un proiect? 1.5. stabilirea obiectivului general 1.6. consultarea cu stakeholder-ii 1.7. stabilirea obiectivelor specifice 1.8. estimarea bugetului 1.1. Generarea ideii experienta consultare negociere "revelatie" evaluarea unui alt proiec 1.2. Analiza situatiei analiza grupului-tinta analiza mediului: - context socio-economic - context politic - potentiali donatori - resurse potential disponibile - programe conexe 1.3. Identificarea problemei analiza nevoilor grupului-tinta analiza problemelor grupului-tinta analiza cauzelor problemelor analiza efectelor problemelor stabilirea prioritatilor concentrarea pe problemele urgente sau "actuale" 1.4. Este sau nu nevoie de un proiect? se poate rezolva problema intr-un orizont de timp determinat/determinabil? rezolva o problema specifica? testeaza ceva nou? actiuni similare sunt repetabile in viitor, intr-un mod regulat? este nevoie de un "soc" pentru a demara un proces 1.5. Stabilirea obiectivului general in ce masura se incadreaza in politica domeniului? prezinta interes pentru potentialii donatori? cine altcineva este interesat de proiect? formularea sa satisface nevoile grupului-tinta, fiind, in acelasi timp, "vandabila" exista suficiente surse de date/instrumente pentru a masura realizarea sa? 1.6. Consultarea cu stakeholder-ii identificarea tuturor stakeholder-ilor prezentarea proiectului si a obiectivului general in functie de interesele fiecaruia obtinerea sprijinului stakeholder-ilor informarea lor permanenta din acest moment pana la sfarsitul proiectului 1.7. Stabilirea obiectivelor specifice care sunt obiectivele imediate care trebuie realizate pentru atingerea obiectivului general? care dintre ele sunt prioritare? care dintre ele sunt fezabile cum poate fi masurata realizarea lor? ce efecte de "dislocare" se pot produce? 1.8. Estimarea bugetului cat va dura, aproximativ, proiectul? cati si ce fel de oameni sunt necesari? cat costa, in medie, un astfel de om? ce alte resurse administrative sunt necesare? care sunt si cat costa actiunile de promovare? ce alte activitati/costuri ar mai putea implica proiectul?

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS MANAGEMENT: MANAGEMENTUL PROIECTELOR". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.