CURS MANAGEMENT: METODOLOGIE AEF

Incarcat la data: 04 Iulie 2008

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 39

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

Cercetarea fenomenelor economice, realizarea obiectivelor analizei economico-financiare implica operarea cu o serie de metode si instrumente fie specifice, fie imprumutate din alte stiinte. Prin metoda, potrivit Dictionarului explicativ al limbii romane se intelege "un mod de cercetare, de cunoastere si de transformare a realitatii obiective". Metoda consta, practic, in reunirea unor procedee specifice sau comune altor stiinte. Metodologia este "o metoda de cunoastere cu maximum de generalitate" care cuprinde "totalitatea metodelor de cercetare folosite de o stiinta". In cercetarea economica, metodologia analizei cuprinde doua grupe de metode, si anume: metoda analizei calitative si metoda analizei cantitative.  


Metodologia de analiza calitativa a starii firmei
Metoda analizei calitative stabileste pe baza abstractizarii stiintifice elementele componente si factorii care compun si influenteaza un fenomen economic, evidentiind relatiile de cauzalitate, functionalitate si conexiune inversa dintre fiecare factor si fenomenul studiat, precum si relatiile dintre diferiti factori. Unele procedee specifice acestei metode au fost formulate pentru prima data in sec. al XIX-lea de cercetatorul englez John Stuart Mill in lucrarea  "Sistem de logica inductiva si deductiva", publicata in anul 1843, si care sunt urmatoarele. Procedeul concordantei, procedeul diferentei, procedeul combinat, procedeul variatiilor concomitente,  procedeul soldului sau ramasitei.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CURS MANAGEMENT: METODOLOGIE AEF". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMANAGEMENTMETODOLOGIE