Curs Modele de analiza a portofolului de afaceri

Incarcat la data: 19 Ianuarie 2010

Autor: Dinu Georgiana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 35 kb

Aceste modele au aparut in mai multe etape succesive dupa 1970, fiind impuse de modificarile care s-au produs in mediul concurential si care influenteaza procesul de elaborare a strategiilor economice. Astfel, schimbari majore au fost inregistrate pe pietele de desfacere unde se accentueaza caracterul de piata a cumparatorilor, cresc exigentele clientilor, se amplifica concurenta intre produ- catori, in conditiile internationalizarii pietelor si cresterii ariei de raspandire a productiei individuale, de serie mica si mijlocie.

Ca urmare a acestor caracteristici, creste rolul optiunilor strategice de diversificare si innoire a productiei, de adaptare permanenta a acesteia la noile exigente ale mediului concurential. Avand in vedere aceasta cerinta, modelele bazate pe portofoliu de activitati se caracterizeaza printr-o analiza atenta a diverselor domenii de afaceri din cadrul intreprinderii sub raportul etapelor ciclului de viata al acestora.  Scopul urmarit consta in asigurarea unui portofoliu de activitati echilibrat, bazat pe aplicarea unor strategii diferentiate si adaptate trasaturilor care definesc diferitele etape ale ciclului de viata al activitatilor analizate.

Deasemenea, in conditiile incetinirii cresterii economice, accentuarii fenomenelor inflationis- te, amplificarii numarului producatorilor angajati in acelasi domeniu si a gradului lor de competitivi- tate, se inregistreaza o marire semnificativa a necesitatilor de resurse financiare ale firmelor angaja- te in diverse afaceri.  Aceasta impune o integrare mai buna a variabilei financiare in reflectia strate- gica, mai ales in varianta de diversificare a portofoliului de activitati al firmelor.

Modelele bazate pe portofoliu de activitati asigura aceasta cerinta prin studierea aprofundata a diferitelor afaceri ale intreprinderii sub raportul posibilitatilor acestora de regenerare a resurselor financiare investite.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Modele de analiza a portofolului de afaceri". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMANAGEMENTmodele de analizamediu de afaceri