Cursuri: Tehnici hoteliere

Incarcat la data: 26 Martie 2012

Autor: lucrari licenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 31 kb

In civilizatiile antice apar primele preocupari pentru gazduirea calatorilor in Grecia,apar contractele de ospitalitate intre prieteni,transmise din tata in fiu. La Roma se incheiau contracte de prietenie, ospitalieri intre orase, beneficiarii fiind tot cetatenii acestora. In 1838 apare termenul de turist ca sinonim pentru calator.
        
In Evul Mediu singurele posibilitati de cazare erau manastirile la’ particulari’ sau hanul, unde in afara de un pat si ceva de mancare gaseai paduchi si sobolani. O solutie era sa-ti iei patul cu tine cand calatoreai la distante mari.
        
La sfarsitul secolului 12-lea dateaza cele mai importante hanuri din Bucuresti
-hanul Serban Voda- titorie a domnitorului Serban Cantacuzino a carui contractie a inceput inainte de 1681, era cel mai mare si frumos han din Bucuresti.
        
In 1823 avea 45 de case, incaperi peste 25 de magazii, 17 bucatarii si 4 Sali mari la etaj. A fost daramat in 1822 in locul lui construindu-se sediul bancii nationale
- hanul Sfantul Gherorghe- avea in 1698 cam 200 incaperi, pivnite si odai. Dupa incendiul din 1847 hanul nu s-a mai reconstruit.
- hanul Sfantul Ion –construit de calugarii de la manastirea Sf Ioan cel Mare, este daramat in 1863, astazi pe locul respectiv se afla palatul Ceh.
- hanul Slatar- situat pe calea Victoriei, peste drum de Palatul Ceh era sediul bancherilor bucuresteni care se ocupau de camatarie,format in 903.
- hanul Zamtir- cel mai vechi han negustoresc a fost construit la inceputul sec 18 in mahalaua Selar
- hanul Gavronei- situata in spatele curtii domnesti se afla printre hanurile insemnate ale orasului in perioada 1850-1900, dupa aceea devine hotel universal.
- Hanul Rosu- construit in 1708 este reamenajat in 1846 si devine hotel neolitic.
- hanul Banel- situat pe Calea Victoriei gazduia din 1849 baluri mascate gazduind o sala de teatru.
- Hanul Manu- 1808 poarta numele celui care il construieste, Emanuel Marzoian , cunoscut sub numele de Manu.Dupa vanzare devine hotel Dacia apoi in 1874 marele hotel Dacia-
        
Din statisticile vremii aflam ca in 1819 erau 76 de hanuri in Bucuresti, 1838, iar in 1859 mai existau 7 mari si 28 mici.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cursuri: Tehnici hoteliere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMANAGEMENTCursuritehnici hoteliere
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...