Etica in afaceri

Incarcat la data: 10 Aprilie 2013

Autor: Sofron Renata

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7 kb

Problemele eticii in afaceri sunt complexe, datorita consecintelor extinse, multiplelor alternative, rezultatelor contradictorii, incertitudinilor si implicatiilor personale. Managerii iau decizii si dezvolta actiuni care ii afecteaza pe altii; daca efectele sunt adverse, daca altii au de suferit, atunci avem de-a face cu o problema etica ce necesita un anumit nivel de analiza etica, in plus fata de o analiza economica obisnuita. Dar ceea ce este mai important este recunoasterea faptului ca fiecare decizie sau actiune ii poate afecta pe altii.

Cele mai dezbatute probleme morale in management sunt prezentate in continuare.

Mita. Este folosita pentru a manipula oamenii, prin “cumpararea” influentei. Ea este definita ca “oferirea, darea, primirea sau solicitarea oricarei valori pentru a incerca influentarea unei actiuni a unui functionar in schimbul eliberarii de indatoririle sale legale”1. Valoarea poate fi sub forma unor plati directe in bani sau proprietati; de asemenea, poate fi sub forma unei rasplate dupa ce afacerea a fost incheiata.

Mita creeaza un conflict de interese intre persoana care primeste mita si organizatia sa. Ea este folosita mai ales pentru a castiga vanzari (clienti), pentru a intra pe noi piete sau pentru a schimba politica publica.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Etica in afaceri". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs managementetica in afaceri
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan