Externalizarea activitatilor

Incarcat la data: 10 Noiembrie 2012

Autor: lucrarilicenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 82 kb

In literatura de specialitate de limba engleza exista mai multe definitii ale outsourcing-ului, care este un termen relativ nou. Dar aproape in toate izvoarele consultate acest termen se refera la delegarea unor sarcini sau obiective unor segmente organizationale apartinand unor entitati externe, cel mai des printr-o intelegere formala (de aceea poate fi numit si subcontractare).

Din aceste considerente vom utiliza in continuare notiunea de externalizare, care ni se pare traducerea cea mai adecvata in limba romana. Externalizarea poate include o varietate mare de activitati: utilizarea serviciilor unor intreprinderi din afara pentru indeplinirea sarcinilor proprii, transferul procesului de productie in zone cu forta de munca mai ieftina, atragerea resurselor externe pentru solutionarea problemelor proprii, reducerea propriei activitati in favoarea procurarii unor servicii de la alte companii, cooperarea cu alte firme s.a. De fapt, externalizarea constituie si o strategie prin care o organizatie incredinteaza functionalitati majore unor furnizori externi, specializati in anumite servicii, care devin astfel parteneri-furnizori de servicii cu valoare adaugata.

Daca termenul este relativ nou, atunci conceptul de externalizare nu este de o noutate absoluta. Companiile au inchiriat intotdeauna servicii din exterior pentru diverse tipuri de operatiuni interne, tocmai in scopul de a face fata unor sarcini pe care nu le-ar fi putut realiza pe cont propriu, indiferent ca a fost vorba de cladiri, tehnologie, oameni sau alte resurse. Totusi externalizarea a inceput sa se impuna mai clar odata cu dezvoltarea industriei de procesare a datelor, iar apoi s-a extins la foarte multe domenii.

Incepand cu anii 90 ai secolului trecut conceptul a castigat in popularitate, iar companiile au inceput sa-si externalizeze masiv serviciile. Aceasta s-a datorat, in primul rand, cresterii mobilitatii internationale a factorilor ca urmare a liberalizarii, a globalizarii si a aparitiei noilor tehnologii.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Externalizarea activitatilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan