Managementul cercetarii

Incarcat la data: 09 Iunie 2013

Autor: Nicole Bijoux

Pret: Gratuit

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 48 kb

Firma denumita in lucrarile de specialitate si organizatie este definita ca o grupare de persoane  organizate  dupa  anumite  cerinte  de  natura  juridica,  economica  si  tehnologica, grupare care  corespunde procesului de concepere si desfasurare a procesului de munca cu ajutorul unor mijloace  de munca avand ca rezultat final obtinerea de produse si servicii in vederea realizarii unui rezultat economic pozitiv denumit profit. Privita din punct de vedere sistemic firma are urmatoarele caracteristici:

a) este un sistem socio - economic fiind alcatuit din factori de productie si forta de munca;
b) este  un  sistem  dinamic,  aflandu-se  intr-o  continua  transformare  a  caracterului componentelor sale;
c) este un sistem complex, fiind  alcatuit dintr-o serie  de componente aflate intr-o continua interactiune;
d) este un sistem probabilistic, evolutia ei fiind influentata de o serie de factori;
e) este un sistem deschis, in care poate intra o serie de componente apartinand altor sisteme;
f) este un sistem autoreglabil si autoorganizat.

Functiunile firmei se pot prezenta in trei ipostaze:
1) Potentiala - denumita si virtuala; nu se manifesta in anumite perioade, de obicei din ratiuni de eficienta economica.
2) Integrala - unele activitati se desfasoara in cadrul firmei la nivele inferioare, alte activitati doar la nivelul superior dar exista o imbinare a activitatii intre cele doua nivele organizatorice.
3) Reala (efectiva) - ansamblul activitatilor firmei se desfasoara in cadrul acesteia.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Managementul cercetarii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs managementmanagementul cercetarii
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...