Managementul IMM in mediul rural

Incarcat la data: 26 Martie 2012

Autor: lucrari licenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 52 kb

1960 a fost adoptata de catre comisia europeana o recomandare ce stabilea prima definire a IMM .In recomandarea CE se precizeaza: "categoria IMM este formata din intreprinderi care anjazeazamai putin de 250 de persoane si care au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane euro si/sau retin active de pana la 43 mil euro". In conformitate cu terminologia folosita la Curtea europeana de justitie reprezinta intreprindere orice entitate angajata intr-o activiatate economica indiferent de forma sa legala.

Definitia europeana pentru IMM are la baza trei criteri:-Numar mediu de salariati, active totale si cifra de afaceri. In timp ce respectarea pragului referitor la numarul mediu de salariati este obligatorie un IMM poate alege intre a respecta fie pragul referitor la cifra de afaceri dintr-un an, fie pe cel referitor la activele totale.

In functie de dimensiunile celor 3 indicatori se disting trei tipuri de intreprinderi:

  • Microintreprinderi au pana la 10 salariati si realizeaza o cifra de afaceri neta sau detine active totale de pana la 2 mil euro.
  • Intreprinderi mici au intre 10 si 49 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detine active totale de pana la 10 mil euro.
  • Intreprinderile mijloci au intre 50 si 250 salariati si realizeaza o cifra de afacri anuala neta pana la 50 mil euro sau detine active totala de pana la 43 mil euro.
     

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Managementul IMM in mediul rural". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMANAGEMENTCursurimanagement rural
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...