Organizatiile publice si cele private

Incarcat la data: 26 Martie 2012

Autor: lucrari licenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 62 kb

Organizatiile sunt grupuri formate dintr-un numar mare de persoane in care exista relatii sociale si psihologice si care lucreaza impreuna intr-un mod coordonat si structurat pentru a atinge unul sau mai multe teluri comune.

Definitiile extensive devin mai degraba enumerativ-descriptive, nereusind sa surprinda explicatia adevarata a organizatiilor, pe cand cele restrictive necesita nenumarate alte explicatii si informatii suplimentare. si unele, si altele pierd din vedere perspectiva istorica utila pentru intelegerea modului de evolutie a organizatiilor.

Este recomandat sa se imbine criteriul istoric cu cel problematic in definirea organizatiilor, chiar daca nu intotdeauna istoria stiintei nu tine seama de logica stiintei.


Se considera ca definirea organizatiilor a parcurs trei mari etape:

  • Prima etapa este etapa anilor '60 cand organizatiile au fost definite in termeni de scopuri, structuri formale si in termeni integrativi;
  • A doua este etapa anilor '70-'80 cand definirea organizatiilor s-a facut in termeni de activitati umane;
  • A treia etapa este cea a finalului anilor '80 si a perioadei actuale, cand organizatiile sunt definite in termeni de performante controlate.
     

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Organizatiile publice si cele private". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CursuriOrganizatiicurs management
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...