Curs Managementul resurselor umane. GESTIUNEA CARIEREI ANGAJATILOR

Incarcat la data: 11 Octombrie 2007

Autor: maria cantemir

Pret: 80 credite

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 0 kb

5 (2 review-uri)

Dezvoltarea resurselor umane este una din optiunile strategice ale oricarei organizatii interesate in cresterea sa. Capacitatea acesteia de a se adapta schimbarilor mediului, de a evolua, depinde in mare parte de modul in care organizatia isi alege angajatii, ii pregateste, ii directioneaza judicios, tinand cont de aspiratiile si potentialul lor. Gestiunea carierelor sau dezvoltarea potentialului uman al intreprinderii vizeaza atingerea celui mai bun echilibru intre nevoile personalului, asteptarile cu privire la munca in sine, potentialul si aspiratiile acestuia.


Punerea la punct a unui program de dezvoltare a resurselor umane trebuie sa fie considerata drept o investitie din partea intreprinderii, ale carei rezultate viitoare vor putea fi masurate in termenii cresterii productivitatii muncii, imbunatatirii climatului social, cresterii stabilitatii personalului, cresterii eficientei muncii. Cariera individului este determinata de totalitatea pozitiilor, strategiilor, schimbarilor urmate de acesta de-a-lungul vietii sale1. Aceasta depinde in foarte mare masura de experientele sociale si educationale care o preced sau o insotesc.


Gestiunea carierei angajatilor trebuie sa porneasca de la cunoasterea acestor etape de evolutie si nevoile lor specifice care, in acelasi timp, difera foarte mult de la o persoana la alta. in consecinta, elaborarea si derularea unui plan de dezvoltare a carierelor angajatilor vor avea drept baza un program de apreciere a salariatilor, care sa fie capabil sa ofere o imagine cat mai fidela a potentialului si performantelor acestora. in functie de rezultatele aprecierii, planurile de dezvoltare a resurselor umane vor fi personalizate pentru fiecare salariat, in stransa corelatie cu nevoile viitoare ale firmei in ceea ce priveste forta de munca.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Managementul resurselor umane. GESTIUNEA CARIEREI ANGAJATILOR". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSManagementul resurselor umanegestiunea intreprinderii