Curs Managementul Resurselor Umane

Incarcat la data: 08 Martie 2010

Autor: licente_2010

Pret: 80 credite

Numar pagini: 72

Tip fisier: zip

Marime fisier: 624 kb

5 (1 review)

Managementul resurselor umane este acea activitate organizationala care permite folosirea cea mai eficienta a oamenilor (angajatilor) pentru a atinge scopurile organizationale si individuale. Obiectivele urmarite de managementul resurselor umane; Sa ajute organizatia sa isi atinga scopurile ; Sa foloseasca eficient abilitatile si deprinderile fortei de munca; Sa ofere organizatiei angajati bine pregatiti si motivati; Sa sporeasca nivelul de satisfactie al angajatului fata de locul de munca; Sa dezvolte si sa mentina o calitate a mediului de munca ce transforma statutul de angajat intr-o organizatie intr-o situatie personala si sociala satisfacatoare; Sa comunice politicile de personal tuturor angajatilor; Sa ajute la mentinerea eticii profesionale; Sa ajute introducerea schimbarilor benefice pentru indivizi, grupuri, organizatie si pentru public.

Managementul resurselor umane incearca sa dea cele mai bune raspunsuri la intrebarile:
ce ii determina pe oameni sa lucreze?
cum devin oamenii angajatii unei organizatii?
cum trebuie selectati oamenii in vederea angajarii?
ce trebuie sa stie oamenii ce au de facut in cadrul unei organizatii?


Caracteristici importante ale managementului resurselor umane Managementul resurselor umane este orientat inspre actiune. Managementul resurselor umane subliniaza si cauta solutiile la problemele angajatilor pentru a ajuta la atingerea scopurilor organizationale si pentru a facilita dezvoltarea si satisfactia individuala.
Managementul resurselor umane este orientat spre individ: managementul resurselor umane trateaza fiecare angajat ca pe un individ distinct si ofera servicii si programe destinate care sa-i satisfaca nevoile individuale.
Managementul resurselor umane este orientat inspre viitor.
Este preocupat de obiectivele organizatiei si ajuta la indeplinirea lor viitoare prin „ oferirea” de angajati competenti, bine motivati.

Principalele particularitati  ale fondului de resurse umane
Oamenii reprezinta resursa principala a organizatiei; acestia stiu ce, cand, unde si cum trebuie actionat pentru realizarea obiectivelor strategice si a celor apropiate. Organizatiile exista si se dezvolta deoarece oamenii au capacitatea fizica si intelectuala de a le organiza, de a le pune in functiune si de a le dezvolta. Resursele umane  reprezinta cea mai costisitoare si cea mai sigura investitie pe care societatea si organizatiile, le pot face.
        
Investitia in personal garanteaza supravietuirea si dezvoltarea organizatiei; personalul trebuie considerat ca un capital strategic. Resursele umane au potential inepuizabil de crestere si de evolutie; unicitatea resurselor umane le face de neinlocuit, pentru ca  sunt singurele in masura sa produca bunuri si servicii, sa inoveze, sa transforme si sa organizeze

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Managementul Resurselor Umane". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMANAGEMENTdomenii activitate
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan