Gestiunea resurselor umane

Incarcat la data: 23 Martie 2010

Autor: necunoscut

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 5 kb

Recrutarea  este importanata intrucat  reprezinta o conditia esentiala a crearii si existentei oricare organizatii, este o activitate  permanenta , iar fluctuatia de personal determina o continua nevoie de oameni. Recrutarea de personal inseamana sa cauti si sa gasesti omul potrivit pentru postul vacant.

Procesul de recrutare  presupune asigurarea numerica a personalului , asigurarea unei anumite calitati a personalului concomitent cu minimizarea costurilor. Locul si rolul procesului de recrutare in cadrul organizatiilor Factorii care influenteaza procesul de recrutare  Surse si metode de recrutare
Evaluarea procesului de recrutare
a)Locul procesului de recrutare este important  pentru fiecare agent economic, iar reusita acestui process are legatura cu alte 2 grupe mare de activitati ale MRU : cu planificare necesarului de personal si analiza si descrierea posturilor.

Planificarea necesarului de personal vorbeste de natura si structura  posturilor vacante . Analiza si descrierea posturilor tine de cerintele  posturilor.
b)Factori externi :
Conditiile de pe piata muncii
Reglementarile statale
Conditiile de pe piata muncii – exista abundenta de personal privind categooriile cautate  , orice effort de recrutare va insemna atragerea unui numar mare de candidate.
Personal calificat care sa raspunda cerintelor .
Numarul celor prezenti fiind mare presupune efort uman , financiar si de timp mare.
Conditiile pe piata muncii exista deficit de personal privind categoriile cautate , intreprinderea trebuie sa vina in intampinarea candidatilor cu pachete salariale attractive si stimulative privind securitatea muncii , confortul lor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Gestiunea resurselor umane". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMANAGEMENTGESTIUNE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...