Invatarea organizationala si drumul spre performanta

Incarcat la data: 10 August 2011

Autor: lucrari licenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18530 kb

Schimbarile economice contemporane i-au invatat pe manageri sa-si deplaseze atentia de la resursele naturale spre activele intelectuale, sa examineze atent cunostintele pe care se sprijina activitatea organizatiei pe care o conduc si modul in care sunt  ele exploatate.


In plan teoretic s-au dezvoltat concepte teoretice noi, complementare care pot influenta, in mod fundamental, performanta organizatiei. Dintre aceste concepte  retinem:
-    managementul cunostintelor;
-    teoria capitalului intelectual;
-    invatarea organizationala;
-    organizatia care invata;
-    invatare continua,
ca sa subliniem doar cateva dintre ele.

 

1. Organizatia care invata: pre si post evolutii posibile

in Romania, teoria si practica manageriala sunt departe de a explica si de a integra toate dimensiunile care  decurg din aceste concepte moderne. Avand in vedere insa dinamica schimbarilor care au loc in mediul economic, social si cultural, accelerarea dimensiunii concurentiale in lumea afacerilor, interesul manifestat pentru valorificarea avantajelor care decurg din aceste concepte este firesc.  A intelege mecanismele care pot transforma o organizatie traditionala intr-una care invata este o conditie esentiala pentru performanta.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Invatarea organizationala si drumul spre performanta". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ORGANIZATIONALAConceptePERFORMANTA
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...