Managementul resurselor umane

Incarcat la data: 11 Februarie 2011

Autor: Potoschia Anca

Pret: 100 credite

Numar pagini: 90

Tip fisier: zip

Marime fisier: 4357 kb

Rolul si particularitatile Resurselor Umane in cadrul organizatiei

Orice organizatie dispune de mai multe tipuri de resurse, dintre care cea umana este cea mai pretioasa si eficienta.  Diferenta dintre “resursa umana “ si “personal” rezida din orientarea diferita a celor doua filosofii si anume:
daca ne referim la “personal” – ne referim la angajatii organizatiei ca factor definit si finit  atunci fiecare are locul definit, intrebuinatarea sa si nu putem sa ne asteptam la mai mult;
“resursa umana” – se refera la faptul ca orice individ daca i se creaza conditiile necesare poate creste si dezvolta.


Deci angajatii nu sunt o investitie aidoma capitalului fix sau mobil, ci o sursa de castig pentru organizatie, daca li se ofera conditiile necesare. De aici rezida esenta managementului resurselor umane - este de a invata managerii cum sa creeze acele conditii care sa determine angajatii sa munceasca mai mult.

Rolului si particularitatilor RU in cadrul organizatiei:
RU reprezinta organizatia - oamenii reprezinta o resursa comuna, resursa cheie, o resursa vitala de azi si de maine a tuturor organizatiilor, care asigura supravietuirea, dezvoltarea si succesul competitiv al acestora.
RU reprezinta una dintre cele mai importante investitii ale unei organizatii, ale carei rezultate devin tot mai evidente in timp. Investitia in oameni s-a dovedit a fi calea cea mai sigura de a garanta supravietuirea unei organizatii sau de a asigura competitivitatea si viitorul acesteia.
RU sunt unice in ceea ce priveste potentialul lor de crestere si dezvoltare, precum si capacitatea lor de a-si cunoaste si invinge propriile limite, pentru a face fata noilor provocari sau exigente actuale.
RU sunt valoroase, rare, dificile de imitat si, relativ, de neinlocuit.
RU constituie un potential uman deosebit, care trebuie inteles, motivat sau antrenat in vederea implicarii cit mai depline a angajatilor la realizarea obiectivelor organizationale.
RU sunt puternic marcate de factorul timp necesar schimbarii mentalitatii, obiceiurilor, comportamentelor, etc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Managementul resurselor umane". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTORGANIZATIEManagementul resurselor umane
Comentarii

La moment o atentie deosebita se acorda factorului uman......e ımbucurator....A fi un manager ınseamna a face fata problemelor şi ale rezolva suficient de bine ıncıt sa-ti asiguri reuşita...A fi un manager ınseamna succes obtinut mai degraba prin planificare şi organizare decat prin noroc.Pentru ca un conducator sa aiba succes trebuie sa fie pe deplin conştient ca scopul managerului este de a rezolva problemele şi de a raspunde la unele ıntrebari.....

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...