Managementul Resurselor Umane

Incarcat la data: 28 Ianuarie 2013

Autor: DominiQue

Pret: Gratuit

Numar pagini: 235

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6053 kb

In teoria traditionala a organizatiei, salariatii erau priviti din perspectiva modului in care acestia executau anumite operatii prestabilite, puneau in miscare masini si dispozitive tehnologice sau indeplineau unele activitati. Asa au aparut si conceptele, folosite si astazi din pacate, de „forta de munca“ sau „mana de lucru“.

Ceea ce interesa era capacitatea acestora de a pune in opera deciziile conducatorilor, conform regulilor. Asa a aparut impartirea muncii in „munca productiva“ a „creatorilor de bunuri materiale“, respectiv „munca neproductiva“ a „personalului neproductiv“, care era de obicei asociat cu cei care desfasurau activitati de natura intelectuala. Conceptul de „forta de munca“ era folosit intotdeauna la singular si desemna ansamblul, masa; niciodata individul, cu personalitate, nevoi, comportament si viziune specifica nu intra in obiectivele conducatorilor - vezi Tabelul 1.2. (adaptare dupa Mathis, 1997, p. 4).

Managementul resurselor umane presupune imbunatatirea continua a activitatii tuturor angajatilor in scopul realizarii obiectivelor organizationale.

In acest sens, actiunile manageriale trebuie sa ia in considerare fiecare salariat ca o individualitate distincta, cu caracteristici specifice. Aplicarea cu succes a managementului resurselor umane presupune existenta unui sistem de evaluare a performantelor, a unui sistem de stimulare si de recompensare a rezultatelor angajatilor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Managementul Resurselor Umane". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs managementManagementul resurselor umane
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...