Sistemul social al intreprinderii

Incarcat la data: 03 Aprilie 2013

Autor: geangos

Pret: Gratuit

Numar pagini: 33

Tip fisier: zip

Marime fisier: 564 kb

Masinile, uneltele, materiile prime, modelele de actiune tehnica, din combinarea carora rezulta, prin intermediul actiunii umane, procesul de productie, reprezinta ceea ce este de regula numit "sistemul tehnic". Intreprinderea poate fi insa descrisa si dintr-o perspectiva complementara - ca un sistem social.

Orice intreprindere este formata din oameni care intra in relatii reciproce de cooperare, subordonare, supraordonare in cadrul activitatii lor comune, formand grupuri; grupurile intra, la randul lor, in relatii de acelasi tip unele cu altele.

Cu alte cuvinte, oamenii, participanti la activitatea unei intreprinderi, formeaza o comunitate care da, de fapt, viata sistemului tehnic.

Sistemul social al unei intreprinderi este determinat intr-o foarte mare masura de:

  • caracteristicile biologice si psihologice ale oamenilor care il compun;
  • posibilitatile lor naturale si culturale de actiune;
  • propriile exigente.

 

Omul se modeleaza in asa fel incat sa se integreze cat mai eficace in procesul de productie, dar, totodata, si procesul de productie trebuie sa tina seama de exigentele omului, sa fie modelat in consonanta cu acestea.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sistemul social al intreprinderii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Cursuricurs managementsistemul social al intreprinderii
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...