Suport de curs - managementul resurselor umane

Incarcat la data: 11 Martie 2010

Autor: onu andreea

Pret: 80 credite

Numar pagini: 48

Tip fisier: zip

Marime fisier: 91 kb

In teoria traditionalista a intreprinderii, salariatii erau priviti prin prisma modului in care acestia executau, in mod disciplinat, anumite operatii prestabilite, puneau in miscare masini si dispozitive tehnologice sau indeplineau unele activitati. Asa au aparut conceptele  de forta de munca si mana de lucru. Ceea ce interesa era capacitatea acestora de a pune in opera, conform regulilor, deciziile conducatorilor. Conceptul de forta de munca era definit ca totalitatea aptitudinilor fizice si intelectuale pe care imul le utilizeaza in procesul obtinerii bunurilor si serviciilor.
   
Managementul resurselor umane presupune imbunatatirea continua a activitatii tuturor angajatilor in scopul realizarii misiunii si obiectivelor organizationale. Aplicarea cu succes a managementului resurselor umane presupune existenta unui sistem de evaluare a performantelor, a unui sistem de stimulare a angajatilor si de recompensare a rezultatelor.

1.1.2. Obiectivele managementului resurselor umane
Obiectivul principal al managementului resurselor umane este acela de a furniza pricepere si experienta in acest domeniu, astfel incat sa fie obtinute performante optime si sigure, folosind cele mai adecvate metode.
    Indiferent de modul de organizare, activitatea de personal dintr-o intreprindere are doua categorii de obiective:
    - obiective strategice, pe termen lung, care au in vedere organizarea si planificarea resurselor umane;
    - obiective operationale, de natura tehnica si administrativa, care au in vedere activitatile vizand conducerea zilnica a grupurilor de munca.
        1.2. Politica resurselor umane
Politica in domeniul resurselor umane, formulata de conducerea organizatiei, orienteaza activitatea fiecarui angajat. Pentru aceasta este necesar ca elementele acestei politici sa fie concretizate la fiecare nivel ierarhic.
Preocuparea pentru resurse umane la nivelul conducerii de varf necesita precizarea unor reguli de baza, a unor atitudini fata de resursele umane pe baza carora se adopta deciziile. Acest ansamblu de reguli si atitudini constituie politica intreprinderii in raport cu resursele umane.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Suport de curs - managementul resurselor umane". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTPREZENTAREINTRODUCEREcurs formator