Analiza discursului public

Incarcat la data: 12 Iunie 2014

Autor: Rina Tina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 274

Tip fisier: zip

Marime fisier: 4639 kb

Termenul “discurs” se refera mai mult la problematica vasta a unui camp de cercetare decat la un anumit mod de intelegere a limbajului. Faptul ca termenul presupune relatia limbajului cu parametri ai realitatii nonlingvistice face ca “discursul” sa fie un domeniul al cercetarii interdisciplinare. In acest caz, termenul “discurs” nu are plural, el desemneaza un domeniu generic.

Din perspectiva pragmatica, discursul reprezinta “o enuntare ce presupune un locutor si un auditor, precum si intentia locutorului de a-l influenta pe celalalt” (Benveniste).

Alte interpretari ale discursului vizeaza echivalenta sa cu:
a) un text, in cadrul caruia perspectiva comunicationala si cea tematica coincid in general (de exemplu, in cazul comunicarii scrise);
b) un ansamblu de texte, care ilustreaza interactiunea dintre doua sau mai multe discursuri centrate in jurul unei singure teme; in cazul conversatiei, fiecare discurs este alcatuit din mai multe texte (fiecare replica este o unitate comunicationala, deci un text in sine).

Analiza conceptelor fundamentale este utila pentru definirea negativa a termenului discurs (prin delimitari ale sale fata de acestea). Astfel, termenul “discurs” intra intr-o serie de opozitii in care ia valori semantice precise. Le vom trata in contimuare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza discursului public". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ANALIZADiscursdiscurs publicrealitate nonlingvistica
Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele CaracteristiciTip: puloverGen: feteculoare: gri inchisMaterial: bumbacStil: casualCroiala:...
Rochie Black Flower Rochie Black Flower O alegere eleganta cu o nota joviala este aceasta rochie scurta, mulata cu maneci trei sferturi....