Marketing in asigurari - suport de curs

Incarcat la data: 21 Septembrie 2010

Autor: Elena Mk

Pret: 100 credite

Numar pagini: 76

Tip fisier: zip

Marime fisier: 391 kb

Din perspectiva etimologica, cuvantul marketin reprezinta participiul prezent al verbului to market care, in limba engleza, are semnificatia de a desfasura tranzactii de piata, a vinde si a cumpara. Din primele decenii ale secolului XX, acest termen a inceput sa fie utilizat ca substantiv, acoperind o activitate microeconomica rezultata din orientarea spre piata a intreprinderilor.

Termenul a fost preluat ca atare, netradus, practic in toate limbile, inclusiv in limba romana, datorita complexitatii si diversitatii activitatilor ce ii sunt subsumate, ceea ce face imposibila gasirea unei traduceri adecvate. Definirea cat mai corecta a acestei activitati a constituit o preocupare constanta a multora dintre teoreticienii care s-au apropiat de studierea marketingului. Cu toate acestea, nici pana in ziua de astazi, nu s-a ajuns la o definitie unanim acceptata a marketingului.

O definitie cvasi-oficiala a marketingului este cea formulata de Asociatia Americana de Marketing (www.ama.org) - cea mai prestigioasa organizatie internationala a specialistilor in marketing - in anul 1988: Marketingul reprezinta procesul planificarii si executiei conceptului [de produs - n.n.], stabilirii pretului, promovarii si distributiei ideilor, bunurilor si serviciilor, pentru a crea schimburi care sa satisfaca obiective individuale si organizationale.

Pentru corecta intelegere a acestei definitii, trebuie subliniate urmatoarele aspecte: a. marketingul este vazut ca un „proces”, adica, „o inlantuire ordonata de fapte si fenomene, bazate pe o schema prestabilita si vizand un rezultat determinat”. Aceasta presupune, in mod implicit, pe de o parte, existenta unei activitati cu caracter stiintific (pentru ordonarea eficienta a activitatilor ce compun procesul), pe de alta parte, necesitatea unei activitati sistematice si formale (procesul este o inlantuire prestabilita de fapte, nu o serie intamplatoare de activitati izolate), si, in al treilea rand, o finalitate bine precizata (un rezultat determinat).

Caracterul stiintific al marketingului este dat atat de existenta unor legitati generale carora li se supun fenomenele de piata, cat si de posibilitatea de a le verifica prin metode experimentale. Un aparat stiintific solid este utilizat in intreprinderile moderne pentru a cerceta piata, a fundamenta decizii si a le implementa cu eficienta.

Continut
1. Bazele marketingului
2. Mediul extern al intreprinderii
3. Cercetari de marketing
4. Strategia de marketing
5. Politica de produs
6. Politica de pret
7. Politica de distributie
8. Politica de comunicatie promotionala
9. Anexe

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Marketing in asigurari - suport de curs". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ASIGURARIcurs marketingpolitica de pret
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...