Participantii in Afaceri

Incarcat la data: 26 Martie 2010

Autor: marian

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 37 kb

Conform Codului comercial roman, parti al raportului juridic de drept comercial pot sa fie atat  comerciantii cat si necomerciantii (concluzie ce rezulta din instituirea, prin art. 3 Cod comercial, sistemului obiectiv al faptelor de comert).

in aceste conditii, reglementarile Codului comercial se aplica oricarei persoane ce savarseste un fapt de comert obiectiv, independent de calitatea sa de comerciant ori necomerciant. Dar, chiar daca o persoana savarseste, in mod accidental, un fapt de comert obiectiv si, astfel, raportului juridic nascut ii sunt aplicate reglementarile comerciale, aceasta persoana nu dobandeste, in mod automat, calitatea de comerciant, ea pastrandu-si calitatea de necomerciant (art.9/C.com.).

2. Comerciantii persoana fizica
Persoanele fizice au calitatea de comerciant daca savarsesc fapte de comert cu caracter profesional, in conceptia Codului comercial comerciantul persoana fizica fiind definit  nu prin apartenenta sa la un anumit grup profesional, ci prin  actele si operatiunile (faptele de comert) pe care le savarseste.
Persoana fizica are calitatea de comerciant atat in cazul in care-si desfasoara activitatea in mod independent cat si daca activitatea sa se desfasoara in cadrul unei asociatii familiale .
a.    Dobandirea calitatii de comerciant
Art. 7/C.com. statuteaza ca “sunt comercianti aceia care fac fapte de comert avand comertul ca o profesiune obisnuita”.
Din aceasta reglementare rezulta ca, pentru a dobandi calitatea de comerciant, persoana fizica trebuie sa indeplineasca doua conditii : sa savarseasca fapte de comert, iar acestea sa  fie savarsite ca o profesiune obisnuita;
La aceste doua conditii, in doctrina se considera ca mai trebuie sa se adauge si o a treia conditie , aceea ca faptele de comert sa fie savarsite in nume propriu, pentru ca astfel comerciantii persoana fizica sa se delimiteze  de auxiliarii comertului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Participantii in Afaceri". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AFACERICURSMARKETINGPARTICIPANTI
Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele CaracteristiciTip: puloverGen: feteculoare: gri inchisMaterial: bumbacStil: casualCroiala:...
Rochie Black Flower Rochie Black Flower O alegere eleganta cu o nota joviala este aceasta rochie scurta, mulata cu maneci trei sferturi....