Strategii de Negociere in Activitatea de Achizitii

Incarcat la data: 26 Martie 2010

Autor: Marius

Pret: 80 credite

Numar pagini: 35

Tip fisier: zip

Marime fisier: 429 kb

Este recunoscut faptul ca una dintre principalele competente ale unui responsabil de achizitii se refera la capacitatea sa de a negocia. Negocierea permite crearea, mentinerea sau dezvoltarea unei relatii interumane sau sociale, in general, ca si a unei relatii de afaceri, de munca sau diplomatice, in particular.

Negocierile ar putea presupune abordarea unui singur subiect sau a unui mare numar de subiecte. Ele pot fi purtate intre doua persoane sau intre echipe de negociatori reprezentind diferite interese. Ele pot fi purtate prin telefon si terminate in citeva minute sau pot dura chiar si mai multe luni. Merita de mentionat si faptul ca negocierile nu sunt caracteristice exclusiv relatiei cumparator-vinzator. Numeroase negocieri privind achizitiile au loc pe o baza intraorganizationala si presupun gasirea unui compromis intre pozitiile responsabililor de aprovizionare si pozitiile colegilor lor din alte departamente.

Majoritatea organizatiilor incearca sa elaboreze si sa implementeze strategii de negociere pentru atingerea obiectivelor propuse pe termen lung si in scopul  dezvoltarii activitatii de achizitie in cadrul acestora.
Strategiile de negociere adoptate depind de conjuctura existenta pe piata, de personalitatea, caracterul si moralitatea negociatorilor, precum si de relatiile existente intre partile aflate la masa tratativelor. Succesul unei negocieri depinde mult de maniera in care aceasta a fost pregatita. Elaborarea strategiei de negociere depinde de diagnosticul situatiei ce precede negocierea, de optiunile posibile, de riscurile si constringerile pe care le implica domeniu achizitiilor. in functie de aceste elemente se prefigureaza compromisurile care pot fi facute fara a se afecta propriile interese si se incearca sa se presupuna pina unde va merge partenerul.

Strategia de negociere determina comportamentul adoptat de echipa de negociere - fixarea ambiantei in care se va desfasura negocierea, modalitatea de dialog, forma si continutul mesajelor in momentele importante, folosirea unor tehnici si evitarea altora, etc. Prin cunoasterea si evaluarea strategiei de negociere a partii adverse, care rezulta din analiza acesteia, se poate prevedea in linii generale comportamentul pe care aceasta il va urma si se pregateste propriul comportament de raspuns. in acest fel se reduce riscul de neintelegere sau de incheiere a unui acord dezavantajos.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Strategii de Negociere in Activitatea de Achizitii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMARKETINGvanzari si negocieredomenii activitate
Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele CaracteristiciTip: puloverGen: feteculoare: gri inchisMaterial: bumbacStil: casualCroiala:...
Rochie Black Flower Rochie Black Flower O alegere eleganta cu o nota joviala este aceasta rochie scurta, mulata cu maneci trei sferturi....