Ancheta - curs jurnalism

Incarcat la data: 31 August 2011

Autor: vali vali

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11631 kb

Ancheta, ca specie publicistica de teren, isi propune sa evoce si, mai ales, sa aprofundeze, prin investigare directa, mari probleme economice, sociale, politice, culturale de actualitate sau nu.
          

Desi se asemana pana la un punct cu reportajul de amploare, ancheta isi propune mai degraba sa supuna ratiunii ceea ce reportajul supunea simtirii: reportajul da viata, arata, ancheta, dimpotriva, demonteaza si demonstreaza.
          

In general, o ancheta incepe din momentul in care reporterul isi pune o intrebare la care nu poate raspunde. Demersul investigational continua apoi cu adunarea tuturor informatiilor in legatura cu subiectul. Jurnalistul studiaza cu atentie ceea ce s-a publicat deja si realizeaza o pre-ancheta, pentru a stabili un plan de lucru si ipoteze care vor fi verificate pe parcurs. Apoi, se formuleaza etapa urmatoare prin informatiile obtinute de la specialisti, prin confruntarea unei baze de date si cunostinte intocmite prin lectura atenta si spirit critic. De asemenea, se opereaza o alegere a persoanelor ce urmeaza a fi intervievate, alese, in masura posibilului, urmand regulile esantionarii, “desi un esantion nu poate niciodata fi suficient de amplu pentru a fi considerat ca valabil din punct de vedere stiintific” .

 

Se vor selecta si persoanele direct interesate pentru a le asculta punctul de vedere. Ipotezele trebuie confruntate cu realitatea. in acest scop, anchetatorul va alcatui un plan care va cuprinde totalitatea situatiilor posibile. Acestea vor fi analizate pe rand si verificate pana cand, prin excludere, nu va mai ramane decat una. Aceea va fi concluzia anchetei, adevarul stabilit prin activitate investigationala, asadar dupa verificarea informatiilor oferite de mai multe surse. Pentru usurarea muncii se poate intocmi un tabel care sa cuprinda, in casete distincte, intrebarile fara raspunsuri, sursele de la care ar putea fi aflate, persoanele cele mai avizate sa raspunda si documentele necesare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ancheta - curs jurnalism". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AnchetaINVESTIGAREreporter
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan