comportamentul consumatorului

Incarcat la data: 22 Mai 2010

Autor: rincu lavinia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 35 kb

Consumul este un fenomen universal. Orice fiinta vie, pentru a exista, trebuie sa consume. De asemenea, organizatiile, sau structurile se mentin atata vreme cat au un bilant pozitiv al consumului. O asemena organizatie are doua forme de consum.
-    EXTERN, care priveste resursele naturale sau produse ale altor organizatii, el reprezinta consecinta interactiunii unei organizatii cu mediul sau. Totodata, pentru a-si atingi obiectivele, organizatia consuma si resurse proprii, interne.
-    INTERNE, avem de a face cu un consum intern.

 

Pt ca organizatia sa se mentina, produsul extern trebuie sa fie mai mare decat cel intern. Pentru a asigura preponderenta consumatorului extern fata de cel intern, respective pt a avea un bilant pozitiv al consumatorului, org. trebuie sa vanda produsele sau serviciile sale catre diversi client sau cumparatori. Prin urmare, insasi existent org. este determinata de masura in care reuseste sa-si vanda produsele sau serviciile. In acest fel, org depinde de existent unor cumparatori. Pt org este esential sa determine mediul unui anumit public, sa cumpere la un anumit pret produsele sale. De aceea, org sunt interesate de modul in care aleg intre anumite produse si in ultima instant sunt interesate de comportamentul consumatorului.
Obiectul disciplinei comportamentul consumatorului (CC) in reprezinta insasi comportamentul consumatorului, deoarece consumul este un act necesar si natural, in vreme ce cumpararea unui produs este urmare a unei decizii, fiind un act intentionat. Denumirea termenului CC incetatenit cu literatura romana este doar urmarea unei traduceri inexacte al termenului “consumer behoviocer”.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "comportamentul consumatorului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs economiecomportamentul consumatoruluiconsumator
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan