Curs Coeziunea teritoriala

Incarcat la data: 11 Martie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 34 kb

Structurarea ordonata a localitatilor si activitatile economice in teritoriu, interdependentele dintre pietele locale, efectele gravitationale care au loc intre localitati, exterenlitatile de pozitie si aglomerare contribuie la delimitarea unor teritorii in raport cu altele. Caracteristica principala care diferentiaza marile unitati ale spatiilor economice si sociale este coeziunea teritoriala.  Pnetru intelegerea acestui concept central al economiei regionale este necesara o buna definire a concepturlui de coeziune.

Definirea conceptului de coeziune trimite in mod necesar la Teoria Generala a Sistemelor. Coeziune se refera la cauza care asigura stabilitatea dinamica si implicit existenta unui sistem sau subsitem. Aceasta stabilitate deriva din restrictiile pe care interactiunile dinamice dintr-un sistem le impun asupra dinamicilor elementelor componente.
Un system dynamic este o multime de elemente interactionand care este caracterizata si individualizata de alte system prin coeziunea lor1. 
    
Utilizand o astfel de definitie rezulta ca aspectele legate de coeziunea economica si sociala a U.E. sunt cele mai importante pentru asigurarea functionarii performante a acestei entitati supranationale. Important este faptul ca prin coeziune U.E. se defineste intrinsec, prin relatiile dintre statele membre, dar se delimiteaza si de restul lumii, capatand o identitate distincta pe plan international.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Coeziunea teritoriala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSACTIVITATImass mediapolitica de coeziune
Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele Pulover cu aspect catifelat si aplicatii cu margele CaracteristiciTip: puloverGen: feteculoare: gri inchisMaterial: bumbacStil: casualCroiala:...
Rochie Black Flower Rochie Black Flower O alegere eleganta cu o nota joviala este aceasta rochie scurta, mulata cu maneci trei sferturi....