Curs Eveniment de Presa

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Sociologul francez Eliseo Veron ne-a oferit un studiu scoala privind felul in care presa a tratat un eveniment deosebit: accidentul nuclear de la Three Mile Island (TMI) ce a avut loc in 28 martie 1979. Cartea sa (Construir l’eveniment, Ed Minuit, Paris, 1981) ramane si acum un reper in studiul fabricarii si receptarii mesajului mediatic.
Sa recapitulam. La centrala nucleara Three Mile Island are loc un incident pe care sefii centralei cauta sa-l ascunda, sa-l minimalizeze macar, incercand sa impiedece orice actiune jurnalistica serioasa. Termenul folosit de responsabilii centralei nucleare a fost mult timp "pana", pentru a impiedica interventia guvernului american si a organizatiilor de control nuclear. Pana sa recunoasca dimensiunile reale ale accidentului vor mai trece multe si importante zile.


Cronologie:
-    Ora 4 (ora 10 la Paris). La centrala TMI, vanele ce se gasesc in spatele circuitului de racire se opresc accidental.
-    Ora 7. Responsabilii centralei anunta autoritatile Comisiei de regularizare nucleara si recunosc o situatie de urgenta fara repercusiuni insa asupra mediului inconjurator.
-    7,35. Un nou apel ridica nivelul de alerta, ceea ce inseamna ca mediul poate suferi anumite pagube. in realitate, neracirea reactorului duce la o presiune enorma asupra instalatiilor.
-    8,15. Guvernatorul statului este informat si se creeaza o celula de criza la Washington.
-    9, 10. Agentia Associeated Press difuzeaza primul flash, gratie bunavointei unui politist local.
-    16,47 (ora Parisului). France-Presse primeste primele informatii de la corespondentul din capitala SUA. Nimeni nu stie ca elemente ale fisiunii nucleara scapa in apa primara si, in scurt timp, o parte din apa radioactiva este drenata in afara cladirii reactorului, inundand cladirile auxiliare./m
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Eveniment de Presa". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSpresa francezamodele ale comunicarii
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan