Curs Politologie

Incarcat la data: 17 Noiembrie 2009

Autor: Nicolae Iulia

Pret: 80 credite

Numar pagini: 35

Tip fisier: zip

Marime fisier: 69 kb

De cand exista preocupare pentru cunoastere (logica aristotelica, geometria euclidiana) exista si preocupare pentru politica (vezi Platon, Republica; Aristotel, Politica).


Reflectia asupra politicii (gandirea si filosofia politica) a insotit fazele dezvoltarii experientei de organizare social-politica: de la cetatile grecesti (Atena, Sparta), la orasele-republici din Italia Evului Mediu (Florenta, Genova), in fapt forme prestatale de organizare a puterii politice. Filosofia politica traditionala privilegia insa judecata morala in detrimentul realitatilor observabile.


stiinta despre puterea politica se naste o data cu aparitia natiunii in modernitate, o data cu instituirea statului-natiune ca forma birocratizata a puterii politice si o data cu ivirea problemelor pe care le presupune recenta forma de organizare a puterii politice. Aparitia stiintei politice este rezultatul unei serii de conditii: necesitatea unei administratii moderne, laicizarea politicii, fixarea progresiva a cunoasterii in institutii specializate in administratie.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Politologie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURScurs mass mediacurs formator