Introducere in mass-media (prezentare ppt)

Incarcat la data: 29 Mai 2012

Autor: Romanescu Cristina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Exista sute de definitii ale comunicarii, fiecare dintre ele accentuand asupra unui aspect sau al altuia, in functie de orientarea celui care a dat-o. Comunicarea este un proces continuu si o parte integranta a lumii in care traim, care faureste contextul social, dar si tesatura sociala a societatii. In lipsa comunicarii (interpersonale, de grup, mediate tehnologic, de masa), societatea ar inceta sa existe.

Derivat din cuv. latin communis (comun), comunicarea a devenit sinonima pentru interschimb, dialog, impartasire, interactiune sau comuniune. Cea mai scurta definitie ar fi TRANSMITEREA DE MESAJE DOTATE CU SENS SI PRIMIREA DE FEEDBACK. Encyclopedia Britannica o defineste drept ‘schimbul de semnificatie dintre indivizi si grupuri, prin intermediul unui sistem comun de simboluri – sau limbaj’. Denis McQuail (“Towards a Sociology of Mass Communication, 1975) vede „comunicarea umana” ca fiind transmiterea de mesaje semnificative de la o persoana la alta.

DeVito (1986) – COMUNICAREA: „procesul sau actul de transmitere a unui mesaj de la un emitator spre un receptor, prin intermediul unui canal si suportand interferenta zgomotului.” In plus, am putea elabora definitia si sa spunem ca transmiterea de mesaje este intentionata si poarta intelesuri in scopul producerii schimbarii. 


COMUNICAREA – Orice act prin care o persoana transmite catre o alta persoana sau primeste de la o alta persoana informatie desare nevoile, dorintele, perceptiile, starea afectiva sau cognitiva ale acesteia. Comunicarea poate fi intentionata sau nu, poate implica semnale conventionale sau neconventionale, poate lua o forma lingvistica sau non-lingvistica si se poate produce prin vorbire sau in alte moduri.

COMUNICAREA e un vehicul al proceselor sociale, iar omul este o fiinta sociala datorita comunicarii.  Comunicarea ne ajuta sa-i influentam pe altii si sa fim influentati de acestia. Comunicarea le ofera oamenilor un sentiment de apartenenta si-i ajuta sa-si reduca singuratatea si frustrarea, prin aceea ca ii ajuta sa se adapteze la mediu. Revolutia comunicarii a inceput odata cu revolutia industriala; mass media au ajuns sa fie formate de forte economice si sociale puternice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in mass-media (prezentare ppt)". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICAREMASS-MEDIAcursuri comunicare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan