Jurnalism, comunicare si relatii publice: Comunicare interculturala

Incarcat la data: 13 Iulie 2010

Autor: bruma andra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 51 kb

Insusirea ideilor si deprinderea metodelor de baza ale comunicarii interculturale. Abordarea comunicarii interculturale prin prisma asemanarilor si deosebirilor dintre culturi, a dialogului intercultural, precum si a unor fenomene importante ca: identitatea, sincretismul, convietuirea, specificul, caracterul universal, unitatea in diversitate, traditia, modernitatea, imitatia, globalizarea, multilingvismul si izolarea.

Interpretarea si intelegerea modului in care oameni din diferite culturi europene comunica intre ei. Cunoasterea istoriei, a valorilor si modelelor culturale ale diferitelor tari ale lumii. Formarea competentei de comunicare interculturala. Cultivarea capacitatii de intelegere a altor limbi si culturi. Explorarea modului in care cultura este reflectata in mass-media. Stimularea interesului pentru aplicatii legate de reprezentarea comunicarii interculturale in mass-media.

III. CONTINUTUL TEMATIC DE BAZA:
1. Conceptele. Conceptul de cultura. Conceptul de civilizatie. Conceptul de comunicare. Conceptul de interculturalitate. Conceptul de multiculturalitate. Conceptul de competenta interculturala.
2. Prejudecatile si stereotipurile. Diferentele dintre culturi. Izolarea. Etnocentrismul. Nationalismul. Discriminarile. Xenofobia. Rasismul. Extremismul.
3. Variabilele si diferentele culturale. Contextul bogat si contextul sarac. Contextul fizic, contextul social si contextul cultural. Individualul si colectivul. Distanta puterii. Nesiguranta. Genul. Realitatea si inteligenta. Obiceiurile privitoare la hrana. Alteritatea. Relativismul.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Jurnalism, comunicare si relatii publice: Comunicare interculturala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSJURNALISMCOMUNICARE INTERCULTURALA
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...