SINTEZA MASS MEDIA: POLITOLOGIE II

Incarcat la data: 27 Mai 2008

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 36 kb

Desi politica a atras atentia ganditorilor sociali, filosofilor, inca din antichitate, politologia, ca disciplina de sine statatoare, este o stiinta a secolului XX. Termenul de politologie ca denumire pentru stiinta politica a fost utilizat prima data la mijlocul secolului trecut. El a fost propus de analistul german Eugen Fischer Baling si promovat , in 1954, de olandezul Gert von Eynern, francezul André Thérive si altii.


Studierea sistematica, stiintifica, a politicii sa afirmat in ultimele decenii ale secolului al XIXlea, iar analistul politic al acelui timp era mai aproape de jurist, de istoric, de filosoful moral. Astfel, in anul 1871 lua fiinta Scoala libera de stiinte politice de la Paris; in 1875, sa creat, dupa acest model, Scoala de stiinte sociale de la Florenta (Italia), iar in 1880 isi incepe activitatea Scoala de stiinte politice de la Columbia (S.U.A.). In 1895 sa organizat Scoala de economie si stiinte politice de la Londra. in general, se considera ca ultimele trei decenii ale secolului amintit au pus bazele aparitiei stiintei politice ca disciplina autonoma.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "SINTEZA MASS MEDIA: POLITOLOGIE II". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSpolitologiemass media