Curs Matematica aplicata in economie

Incarcat la data: 10 Decembrie 2009

Autor: maran mihaela adelina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 49

Tip fisier: zip

Marime fisier: 444 kb

Are ca obiect bazele matematicilor superioare clasice (elemente de algebra liniara si de programare liniara, analiza matematica, teoria probabilitatilor si statistica matematica) cat si bazele matematicilor financiare si actuariale (elemente de gestiunea optima a stocurilor, teoria asteptarii, teoria grafurilor, matematici financiare si actuariale)
Totodata, prin structura si continutul cursului, s-a urmarit ca studentii sa dobandeasca baza matematica de intelegere si instrumentele operationale (teorii operationale si algoritmi) pentru celelalte discipline: economie, informatica, managementul firmei, statistica micro si macroeconomica, macroeconomie, finante si contabilitate etc., discipline care sunt puternic matematizate. De asemenea studentul trebuie sa capete deprinderea de a modela fenomenele economice cu caracter determinist sau aleator in scopul fundamentarii rapide a deciziilor optime.
Materialul teoretic expus este ilustrat cu exemple acolo unde intelegerea notiunii necesita acest lucru.
Avand in vedere necesitatea apropierii structurilor teoretice matematice de terminologia economica si totodata de necesitatea implementarii teoriei in cursurile specifice modulului economic, au fost inserate probleme concrete din sfera economico- financiara si precum si  studii de caz la aspectele care se preteaza.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Matematica aplicata in economie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs matematicaalgebra liniaramatematici superioareaplicare 3D
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan