Matematici economice

Incarcat la data: 24 August 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 61

Tip fisier: zip

Marime fisier: 336 kb

Metoda lui Gauss (metoda eliminarii complete) este o metoda directa de rezolvare a sistemelor de ecuatii lineare, adica dupa un numar finit de operatii logice si aritmetice, metoda da solutia exacta a sistemului. Avantajele acestei metode sunt: se poate programa, se foloseste la calculul inversei unei matrici, calculul rangului, aflarea solutiilor unui sistem de ecuatii lineare de dimensiuni mari, etc.

Se construieste tabelul de mai jos care se completeaza pe prima coloana cu elementele matricei A , iar a doua coloana cu termenii liberi. Dupa exact n pasi se obtine in stânga jos, matricea unitate, iar in dreapta jos, solutia sistemului.

Pornim cu primul element al matricei A, pe care il vom numi pivot (in cazul in care elementul este nul, putem schimba doua linii sau doua coloane intre ele astfel incât primul element sa fie nenul ). Elementele de pe diagonala matricii A vor deveni pe rând pivoti (in tabel el va aparea subliniat), coloana lui se va numi coloana pivotului iar linia lui, linia pivotului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Matematici economice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMICAcurs matematica