Matematici speciale: notiuni din teoria multimilor

Incarcat la data: 28 Aprilie 2010

Autor: Comanescu Florin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

O multime este o colectie de obiecte sau evenimente care nu au, in general, proprietati comune. Exemple de multimi:{o masina, un mar, un creion}, {“cap” , “pajura”}, numerele {1, 2, 3, 4, 5, 6} etc. Obiectele multimii se numesc elemente. Un subset al unei multimi A este tot o multime B, ale carei elemente sunt din A.

Vom considera ca toate multimile le vom lua din cea mai mare multime care se numeste spatiu (sau univers), S. De exemplu, in experimentul aruncarii zarului spatiul S este multimea formata din cele 6 fete: {f1, f2, …, f6}.
Se folosesc litere mari pentru  multimi A, B, … si litere mici pentru elementele multimii. Elementele unei multimi pot fi listate explicit sau pot fi referite prin proprietatile lor.

Daca ai este un element al lui A aceasta se va nota cu ai ? A, iar daca ai nu apartine lui A vom nota ai ? A.
O multime poate contine numai un element A = {a1}. in acest caz este bine sa avem grija si sa distingem intre elementul a1 si multimea A = {a1}.

In cele ce urmeaza,  vom asigna niste numere (probabilitati) unor multimi  si nu elementelor lor. Vom conveni, de asemenea, sa spunem despre o multime ca nu are elemente. Aceasta multime se va numi multimea nula, sau multimea vida si se va nota cu O.

A2.2  Operatii cu multimi
    Intotdeauna spunem ca o multime B este o submultime a lui A (este inclusa in A) daca fiecare element al lui B este si element al lui A. Acesta se scrie in forma

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Matematici speciale: notiuni din teoria multimilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSNOTIUNIpsihologia multimilormatematici speciale