Sisteme de ecuatii liniare

Incarcat la data: 23 Octombrie 2010

Autor: Avram Oliver

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 6987 kb

Sen umestes olutiea unui sisteml iniar un sistemd e n-valori complexex 1,x2,...,x,c arev erifica simultan toate ecuatiile sistemului liniar. Daca exista cel putin un sistem de n-numere complexe x1tx2>...;xcna res av erificet oatee cutatiiles istemuluid e mai sus,s istemuls en umestec ompatibil,i n alte conditii sistemul se numeste incompatibil.

Daca sistemul de numere este unic, atunci sistemul se numeste compatibil determinat, iar dacamai multe sisteme de numere complexe verifica sistemul de inecuatii, afunci sistemul poarta numele de system compatibil nedeterminat.

Rg A se obtine pornind de la un determinantn enul de ordin 1 si prin bordari successives e calculeazad eterminantid e ordin superiorp ana se ajungel a un determinantd e ordin p pentru careo rice bordare conduce la un determinant de ordin p+l nul. Atunci rg A: p evident rg A < min (m,n )

Pe langa metoda de rezolvare data de teorema lui Cramer pentru m: n. cunoscuta inca din liceu, vom studiai n continuarem etodal ui GAUSS numita metodae liminarii successives aum etoda dreptunghiului.

Metoda lui GAUSS constai n transformarie lementares uccessivea le sistemuluii ntr-unul echivalent,c arev a elimina pe rand cateo necunoscutad in toate ecuatiilec u exceptiau nei singuree cuatii in carec oeficientuln ecunoscutevi a fi 1.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sisteme de ecuatii liniare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Ecuatiicurs matematica