Curs Introducere in microcontrolere

Incarcat la data: 29 Noiembrie 2009

Autor: Marinescu Liviu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Circumstantele in care ne gasim astazi in domeniul microcontrolerelor si-au avut inceputurile in dezvoltarea tehnologiei circuitelor integrate. Aceasta dezvoltare a facut posibila inmagazinarea a sute de mii de tranzistoare intr-un singur cip. Aceasta a fost un prerechizit pentru productia de microprocesoare, si primele computere au fost facute prin adaugarea perifericelor ca memorie, linii intrare-iesire, timeri si altele. Urmatoarea crestere a volumului capsulei a dus la crearea circuitelor integrate. Aceste circuite integrate contin atat procesorul cat si perifericele. Asa s-a intamplat cum primul cip continand un microcomputer, sau ce va deveni cunoscut mai tarziu ca microcontroler a luat fiinta.

Microcontrolerul difera de un microprocesor in multe feluri. in primul rand si cell mai important este functionalitatea sa. Pentru a fi folosit, unui microprocesor trebuie sa i se adauge alte componente ca memorie, sau componente pentru primirea si trimiterea de date. Pe scurt, aceasta inseamna ca microprocesorul este inima computerului. Pe de alta parte, microcontrolerul este proiectat sa fie toate acestea intr-unul singur. Nu sunt necesare alte componente externe pentru aplicarea sa pentru ca toate perifericele necesare sunt deja incluse in el. Astfel, economisim timpul si spatiul necesare pentru construirea de aparate.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Introducere in microcontrolere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMateriale in electronicaIntroducere in microcontrolere