Masurari electrice

Incarcat la data: 22 Martie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 417 kb

ERORI DE MASURARE

Oricat de perfectionate ar fi metodele si aparatele utilizate in procesul de masurare, oricat de favorabile ar fi conditiile in care se desfasoara si oricat de atent ar fi controlat acest proces, rezultatul masurarii va fi totdeauna diferit de valoarea reala sau adevarata a marimii de masurat. Diferenta intre valoarea masurata Xm si valoarea reala X se numeste eroare de masurare. Aceasta definitie are doar o importanta teoretica, neputandu-se aplica in practica, intrucat valoarea reala nu este accesibila si ca urmare nici eroarea corespunzatoare. in practica, valoarea reala X este inlocuita cu o valoare conventionala (de referinta) X0 masurata cu o incertitudine suficient de mica, care difera putin de valoarea reala putand-o astfel inlocui.

Tensiunile termoelectrice sunt printre cele mai intalnite surse de erori la masurarea tensiunilor continuii mici. Tensiunile termoelectrice sunt generate cand conexiunile circuitului sunt realizate utilizand metale diferite la diferite temperaturi. Fiecare jonctiune metal-metal formeaza un termocuplu, care genereaza o tensiune electrica proportionala cu temperatura jonctiunii. Trebuiesc astfel luate precautii pentru minimizarea tensiunilor termoelectrice si variatiile de temperatura la masurarea tensiunilor mici. Conexiunile cele mai bune sunt realizate utilizand conductoare cupru-cupru. Tabelul 2.1 prezinta tensiunile termoelectrice pentru diferite tipuri de conexiuni.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Masurari electrice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MASURARI ELECTRICEmasurari
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan