Anatomie-note de curs

Incarcat la data: 24 Decembrie 2009

Autor: Fratila Iulia

Pret: Gratuit

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 931 kb

5 (1 review)

Curs introductiv: definitia anatomiei, diviziuni, terminologie anatomica uzuala. Tesuturi: definitie, clasificare, notiuni de ontogeneza.

ANATOMIA este stiinta care se ocupa cu studiul formei si structurilor corpului omenesc viu in dinamica ontogenetica si functionala. Obiectul de studiu al anatomiei este omul viu, ca sistem biologic concret senzorial. Descrierea analitica (forma, marimea, consistenta, culoarea, pozitia, modul de fixare) a partilor componente ale subsistemelor corpului uman reprezentinta continutul anatomiei descriptive sau anatomiei sistematice. Pe baza datelor descriptiv-analitice s-a dezvoltat studiul descriptiv-sintetic de care se ocupa anatomia topografica. Ea studiaza raporturile dintre elementele si structurile subsistemelor, descriindu-le in planuri succesive, de la suprafata in profunzime, fara a lua in considerare subsistemul de care apartine structura intalnita. Studiul suprafetelor regiunilor corpului se realizeaza in cadrul anatomiei clinice sau anatomiei pe viu.

 

Evolutia si diversitatea morfologiei omului in timp si spatiu sunt studiate de o ramura a anatomiei numita antropologia fizica sau anatomia generala Artistii plasticieni au fost dintotdeauna interesati de cunoasterea morfologiei corpului uman
si prin eforturile lor s-a dezvoltat o noua ramura a anatomiei numira anatomia artistica. Forma corpului uman si a subsistemelor componente precum si raporturile dintre elemente, structuri si subsisteme, sufera modificari in ontogeneza. Studiul cresterii si diferentierii, ca latura cantitativa, respectiv calitativa a procesului de dezvoltare a corpului uman se efectueaza in cadrul anatomiei dezvoltarii. Legile generale de organizare a lumii animale ce rezulta din corelarea tuturor cunostintelor asupra formei si structurilor subsistemelor organismelor alcatuiesc obiectul de studiu al anatomiei filozofice.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Anatomie-note de curs". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSANATOMIENOTE DE CURScurs medicinacurs formator