Cancerul de col uterin

Incarcat la data: 25 Ianuarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: rar

Marime fisier: 15 kb

Introducerea frotiului Papanicolau in 1941 poate contribui la reducere incidentei si ratei mortalitatii prin cancerul de col uterin.

A. Epidemiologie. Factorii epidemiologiei indica asociatiile intre varsta mica la inceputul relatiilor sexuale si promiscuitatea sexuala (masculina si feminina) si dezvoltarea leziunilor precanceroase si canceroase ale colului.

1. Cresterea incidentei este legata de:
a. Primul contact sexual in timpul adolescentei
b. Casatorie si conceptie la o varsta mica
c. Parteneri sexuali multipli
d. Fumatul
e. Partener sexual cu risc crescut (adica ale carui partenere anterioare au dezvoltat stari precanceroase si canceroase ale colului)
f. Imunosupresie (datorata infectiei cu virusul imunodeficientei umane - HIV).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cancerul de col uterin". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CANCERcol uterin
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan