Curs Hemopatii Maligne

Incarcat la data: 07 Decembrie 2010

Autor: Amara

Pret: 80 credite

Numar pagini: 33

Tip fisier: zip

Marime fisier: 47 kb

Leucemiile (L) sunt afectiuni maligne ale sistemului hematopoietic produse prin proliferarea cu caracter anarhic (generalizata, continua si ireversibila) a celulelor acestui sistem. Ele se caracterizeaza prin alterarea principalelor functii ale hematopoiezei, in sensul proliferarii excesive, a deficitului de diferentiere si de maturare si a alterarii citodiabazei.

Incidenta
este de 8-10/100.000 locuitori, fiind in crestere in ultimii ani si furnizand 10% din mortalitatea prin boli canceroase.

Varsta poate fi oricare, tipul bolii fiind dependent de aceasta: sub 20 de ani predomina leucemia acuta limfoblastica (LAL), intre 20-45 de ani leucemia mieloida cronica (LMC), iar dupa aceasta varsta leucemia limfatica cronica (LLC).
2. L. cronice, cu proljferarea celulelor mature sau pe cale de maturare, acest din urma proces fiind rnai putin afectat. Descarcarea leucemica (numarul de leucocite) in aceste forme este importanta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Hemopatii Maligne". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs medicinaleucemii acutehemopatie
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...