Curs Patologie celulara

Incarcat la data: 15 Iunie 2010

Autor: stoica alexandra

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 243 kb

Patologia (studiul suferintei, a bolilor) - stiinta care studiaza transformarile structurale si functionale ale celulelor, tesuturilor / organelor in timpul bolilor. Intelegerea elementelor de patologie ofera posibilitatea intelegerii bolilor si deci a modalitatilor in care ele pot fi diagnosticate, tratate si prevenite.

Patologia explica modalitatea in care diferitele cauze ale bolilor actioneaza asupra celulelor si tesuturilor organismului gazda, generand exprimarea clinica a suferintei. Patologia este o specializare medicala in cadrul careia s-au dezvoltat mai multe ramuri : Patologie de diagnostic (patologul diagnostician) – examinarea post mortem (diagnostic necropsic)

Patologie toxicologica (patologul toxicolog) – testeaza si evalueaza efectele produse de medicamente si diferite substante chimice. Patologie clinica (patologul clinician) – examineaza sangele si alte lichide biologice si examineaza celulele; stabilirea diagnosticului pre-operator si intra-operator Patologia experimentala – studiaza tesuturile, celulele si mecanismele moleculare de produceri a bolilor la om si animale.

La ora actuala exista tehnici de biologie moleculara care elucideaza mecanismele de reactie celulara fata de actiunea a diferiti stimuli. Clasic, patologia este impartita in patologie generala si patologie speciala sau sistemica. In cadrul patologiei generale sunt prezentate reactiile de baza ale celulelor si tesuturilor declansate de actiunea unor stimuli specifici (agenti patogeni).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Patologie celulara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSpatologie generala