Curs Semiologie

Incarcat la data: 24 Noiembrie 2012

Autor: Preda Florentina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 51 kb

Semiologia Medicala este disciplina care se ocupa cu descoperirea, descrierea şi interpretarea simptomelor şi semnelor de boala. Este punctul de plecare in instructia medicala a fiecarui cadru medical.

Este piatra fundamentala a diagnosticului ce poate fi pus pe baza datelor anamnestice - care orienteaza, a datelor clinice - care fundamenteaza si a datelor de laboator - care confirma.
Etimologic termenul semiologie deriva din limba greaca: semeion care inseamna semn si logos care inseamna stiinta, discurs.
Semiologia se foloseste de simptome, semne si sindroame la care se adauga investigatiile paraclinice care ar trebui sa fie tintite pentru sustinerea diagnosticului.
 
Simptomul
→ este o manifestare a bolii relatata de pacient în cursul anamnezei 
→ are o coloratura subiectiva şi este dependent de alţi factori (percepţie, cultura, nivel intelectual) 
→ este de ordin: general  (ex. durere, cefaleee, ameţeli, febra, astenie) si  local  (care sunt  relativ specifice  unor sisteme anatomice, ex. hepatoalgie - ficat; disurie - ap. urinar; dispnee - ap. respirator)
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Semiologie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDICINACursuricurs semiologie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...