Curs TRANSPORTUL SUBSTANTELOR PRIN MEMBRANA CELULARA

Incarcat la data: 01 Decembrie 2009

Autor: albescu ana-maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Lichidul extracelular contine o cantitate mare de ioni de sodiu, insa o cantitate mica de ioni de potasiu. in cazul lichidului intracelular este intalnita situatia opusa. De asemenea, lichidul extracelular contine o cantitate mare de ioni de clor, in timp ce in lichidul intracelular cantitatea este redusa. insa concentratiile fosfatilor si proteinelor din lichidul intracelular sunt mult mai mari decat in lichidul extracelular. Aceste diferente sunt importante pentru viata celulei.


Bariera lipidica a membranei celulare si proteinele membranare de transport
Structura membranei (delimiteaza fiecare celula a organismului) este alcatuita aproape in intregime dintr-un bistrat lipidic (contine insa si numeroase molecule proteice, multe strabat integral membrana).
Bistratul lipidic nu este miscibil nici cu lichidul extracelular si nici cu lichidul intracelular (constituie o bariera in calea deplasarii moleculelor de apa si a substantelor hidrosolubile intre compartimentele lichidiene extracelular si intracelular), totusi unele substante (in special substantele liposolubile) pot strabate bistratul lipidic, difuzand direct prin membrana.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs TRANSPORTUL SUBSTANTELOR PRIN MEMBRANA CELULARA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: curs medicinapsihologia sanatatii
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan