MODIFICARILE CIRCULATIEI SANGUINE, LIMFATICE SI ALE LICHIDULUI INTERSTITIAL

Incarcat la data: 05 Februarie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 167 kb

Structura si functiile organelor si tesuturilor sunt dependente de o circulatie sanguina, limfatica si a lichidului interstitial optime, care sa asigure cantitatile optime de oxigen si substante nutritive. De asemenea, functionarea acestor structuri depinde de volumul de lichid existent in spatiul intracelular si cel extracelular (interstitial).

Circulatia sanguina se realizeaza in interiorul organelor printr-un sistem de vase de calibre foarte mici denumite capilare. In mod obisnuit sangele nu circula prin toate capilarele existente. Unele dintre ele (capilare de rezerva) se deschid numai in conditiile unei solicitari suplimentare (functie marita, redistribuire a sangelui in organ, inflamatie, procese de reparatie etc).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "MODIFICARILE CIRCULATIEI SANGUINE, LIMFATICE SI ALE LICHIDULUI INTERSTITIAL". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MODIFICARIlichid-vaporilibera circulatie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan