Nutritia umana

Incarcat la data: 11 Februarie 2011

Autor: tanc bianca

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 37 kb

5 (1 review)

Nutritia umana

ASPECTE ACTUALE SI DE PERSPECTIVA PRIVIND NUTRITIA UMANA

In ultima perioada productia de alimente a inregistrat o crestere consistenta aceasta ramane o problema.


La nivel mondial 63 %din populatie se afla intro stare de subalimentatie cantitativa dar mai ales calitativa astfel multe tari in  care se consuma 3000-3500 kcal  pe zi cu plus 20-25% si tari cu 1800-2000 kcal pe zi (2200-2400).-Africa in tari in curs de dezvoltare cu un -10%.

Circa 19% din populatia globului sufera de subnutritie proteica 70% nu asigura necesarul de proteina animala,in tarile dezvoltate se ajunge de 90 de grame k cal /zi  normal ar fi 1 g/k masa /zi.(proteina animala) iar in tarile subdezvoltate nu se asigura mai mult de 10g k cal/zi.,romanul consuma 5,5 grame /cap /zi.Ac e unul dintre elementele care masoara nivelul de trai al unei natiuni.

In ultimii 100 de ani s-a schimbat foarte mult comportamentul alimentelor: a scazul foarte mult consumul de paine si cereale 200-100 si a crescut consumul de carne si produse animaliere si a crescut de la 33 la 55.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Nutritia umana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ALIMENTENutritiedigestia
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...