Profilaxia bolilor genetice

Incarcat la data: 13 Aprilie 2012

Autor: Dorus Diana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 71 kb

-Profilaxia primara a bolilor genetice urmareste evitarea aparitiei acestor afectiuni si se realizeaza prin doua mari directii de actiune:

(1) Prevenirea aparitiei (producerii) si/sau transmiterii (propagarii) mutatiilor.

Cunoasterea si evitarea agentilor mutageni din mediu (vezi capitolul 6.B.3) ar putea preveni producerea unor mutatii. Identificarea agentilor mutageni este posibila prin intermediul unor teste de mutageneza si aceasta permite evitarea lor prin masuri adecvate de securitate si educatie; din pacate un procent important de mutatii se produc spontan ca urmare a erori  de replicare, a dezaminarii si a agresiunilor endogene – ce nu pot fi evitate.

Reducerea varstei reproductive sub 35-38 de ani la femei si 45 de ani la barbati ar putea scadea riscul producerii unor gameti cu anomalii cromosomice (la femei) sau al unor mutatii genice (la barbati).

Transmiterea mutatiilor la descendenti ar putea fi influentata prin: diagnosticul presimptomatic al purtatorilor de mutatii dominante (inaintea reproducerii lor), depistarea heterozigotilor (purtatori de mutatii recesive), evitarea casatoriilor consanguine (care cresc probabilitatea intalnirii a doi heterozigoti) si acordarea sfatului genetic.

(2) Prevenirea aparitiei bolii la persoanele cu predispozitie genetica (vezi capitolul 13.A)  poate fi realizata  prin:
cunoasterea factorilor care determina predispozitia genetica la boala, identificarea rudelor sanatoase ale bolnavilor care mostenesc genele de predispozitie, evitarea factorilor de mediu care determina transformarea predispozitiei genetice in boala.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Profilaxia bolilor genetice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDICINACursuriPROFILAXIEcurs medicina
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...