Caracteristici de calitate ale produselor zaharoase

Incarcat la data: 10 Martie 2010

Autor: Nicoleta Nico

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

4,7 (3 review-uri)

”Conform unei legende aztece, zeul Quetzalcoatl a oferit arborele de cacao umanitatii. Acesta era zeul aerului, luminii si vietii. Quetzalcoatl era cel care avea grija de arborii de cacao din Gradina Paradisului. intr-o buna zi, zeul a plecat. in 1519, aztecii au zarit o barca in largul marii si au fost siguri ca zeul lor s-a intors. insa nu a fost deloc asa: erau spaniolii in frunte cu capitanul lor. Aztecii au oferit spaniolilor o bautura de intampinare pe care ei o numeau "bautura zeilor": CIOCOLATA.”

Produsele zaharoase (dulciurile) sunt produse alimentare cu gust dulce si aroma placuta, al caror component de baza este zaharul si prezinta o serie de caracteristici datorita carora sunt mult apreciate si solicitate de catre consumatori.

2. CARACTERISTICILE DE CALITATE ŞI DEFECTELE PRODUSELOR ZAHAROASE
Produsele zaharoase prezinta o serie de caracteristici datorita carora sunt mult apreciate si solicitate de catre consumatori. Principalele caracteristici ale acestor produse sunt urmatoarele:
se pot obtine in sortimente foarte variate (datorita faptului ca materiile prime folosite la obtinerea lor pot fi combinate in diferite moduri); au aspectul atragator, gustul dulce si aroma placuta, ceea ce le imprima un caracter atractiv; sunt usor asimilate de organism, avand o valoare calorica ridicata si contribuind la sporirea activitatii organismului (100 g bomboane sticloase consumate dau organismului 384 calorii; 100 g ciocolata produc 540 calorii; 100 g halva produc 500 calorii etc.). Valoarea calorica mare a acestor produse se datoreaza continutului bogat in zahar, iar in cazul unora dintre ele, si in grasimi (ciocolata, halva); inlesnesc digestia altor alimente consumate in acelasi timp cu ele; au un continut mic in substante neasimilabile; fata de o serie de produse alimentare, au o durata de pastrare destul de mare (bomboanele sticloase neumplute 120 zile, bomboanele drajeuri 60 zile, halvaua 60 zile);

Datorita avantajelor amintite, pe care le prezinta produsele zaharoase in tara noastra, ramura industriala a acestor produse a cunoscut in ultimii ani insemnate progrese. Fabricile existente au fost modernizate si inzestrate cu linii tehnologice noi. De asemenea au fost puse in functiune noi fabrici si a fost largit sortimentul de produse zaharoase, indeosebi la cele mai mult solicitate de catre consumatori (bomboane medicinale, ciocolata, halva, etc.).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Caracteristici de calitate ale produselor zaharoase". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DEFECTECaracteristici de calitateproduse traditionale
Comentarii

naspa nu ma ajutat cu nik

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...