Curs Ceramica

Incarcat la data: 19 Februarie 2010

Autor: Ana Olaru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 60 kb

5.1.1  Compozitia chimica Ceramica are o structura policristalina fiind alcatuita din particule cu diametre de ordinul micrometrilor sau milimetrilor, unite intre ele ca urmare a fenomenelor fizico-chimice ce au loc in procesul de ardere. Din punct de vedere chimic, ceramica este formata din cristale de mulit (2SiO2?3Al2O3) si granule de cuart (SiO4), fixate intr-o masa rezultata din reactia dioxidului de siliciu (SiO2)cu impuritatile materialelor argiloase (Na2O, K2O, CaO, Fe2O3).
   
Materia prima utilizata in industria ceramica o constituie argilele caolinitice. Acestea contin apa care este adsorbita de particulele lamelare de argila, formand mai multe straturi suprapuse: primul strat, care este cel mai strans legat, formeaza apa de higroscopicitate. Straturile urmatoare sunt legate din ce in ce mai slab si formeaza apa peliculara. in pasta formata din argila si apa exista si apa libera.
   

5.1.2  Proprietati fizice
    Culoarea. in functie de impuritatile pe care le contin materiile prime, ceramica poate fi alba, alb-galbuie, rosie, rosu-bruna sau neagra.
    Densitatea ceramicii variaza in functie de compactitatea sa. Astfel, ceramica poroasa are densitati reduse, ajungand pana la 0,3 g/cm3, iar cea vitrificata densitati ridicate, ajungand pana la 2,3 g/cm3.
    Porozitatea este proprietatea materialelor ceramice de a fi poroase. Gradul de umplere a volumului materialului ceramic cu pori este descris de porozitatea totala si de porozitatea aparenta.
    Porozitatea totala (absoluta) – Pt – reprezinta volumul tuturor porilor (inchisi si deschisi) in unitatea de volum si se defineste prin raportul intre volumul porilor (V) si volumul aparent al materialului (Va).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curs Ceramica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMERCEOLOGIECeramicamarfuri alimentare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan